2018. április 4., szerda

Atlantic Flight – Nagy cirkuszi utazás




.

A Fővárosi Nagycirkusz új műsorában egy fantasztikus utazásra invitálják a nézőket. Az Atlantic Flight – Nagy cirkuszi utazás című műsorban szabadon szárnyra kap a képzelet, nem ismer határokat a fantázia, és csak arra kérik nézőiket, hogy szálljanak fel a kerek e világot keresztbe-kasul bejáró repülőre.


„Bátor kapitányunk és csinos stewardesseink vezetésével egy ugrásnyira van a világ legtávolabbi csücske is, ők pedig nem félnek elindítani a motort, felszállni bondorodó felhők magasába, és elvezetni csodás gépmadarukat bárhová, ahol mesés kalandok és felejthetetlen csodák várnak mindannyiunkat.”

Az Atlantic Flight legénysége ugyanolyan szabad és merész, mint a képzelet, repülőjüket pedig nem kerozin hajtja, hanem folyékony varázslat, e bűbájbenzin pedig bárhová elrepít minket, ahová csak szeretnénk. Nincs lehetetlen, csak a végtelen – nincs korlát, hiszen ez cirkusz, és a cirkuszban minden lehetséges!

„Az Atlantic Flight – Nagy cirkuszi utazás című műsorunkban erre az utazásra hívunk mindenkit: a vízicirkusz csodás szökőkútjátékával és szemkápráztató lézerfényeivel, a folyamatosan mozgó és átalakuló porondra fellépő artisták hihetetlen mutatványaival egy csodálatos és felejthetetlen showműsorba csábítjuk, aki jegyet vált járatunkra.
A nagy utazás végén hazaérkezünk, és úgy ballagunk majd otthonunk felé, hogy röpke három óra alatt bejártuk a világot, számos csodáját pedig soha nem felejtjük el – csak engednünk kell képzeletünket szabadon szárnyalni, hogy miénk legyen a világ és szívünkbe zárhassuk csodáit.”

Az Atlantic Flight – Nagy cirkuszi utazás során a közönség találkozik többek között zsonglőrökkel, kardilluzionistákkal, légtornászokkal, hihetetlen precizitású erőemelő- és fergeteges gyorsöltöző-művészekkel, de az olyan cirkuszi zsánerek világszintű produkciói is láthatók majd a porondon, mint az aerial rope, a kínai rúd, a gumiasztal, a handstand, vagy a levegő magasába emelkedő trapéz. Az Atlantic Flight fedélzetéről a klasszikus cirkuszi műsorok állandó szereplői sem maradnak távol: idétlen turistaként egy bohóc botladozik két átszállás között, illetve boszorkányosan ügyes macskák és szemtelen papagájok bűvölik el a nagyérdeműt, mellettük pedig egy ritkán látható kuriózum is feltűnik majd: ügyes és bájosan intelligens fókák.

Visszatér az egyedülálló szökőkútrendszer a porondra!
A különleges vizes technika – amely két esztendővel ezelőtt mutatkozott be a Fővárosi Nagycirkuszban – igazi kuriózum a magyar cirkuszművészet történetében, ennek köszönhetően egy egyedülálló vízi cirkuszi show-t láthat a közönség Budapesten. Az ismerős porond hol fényjátékos szökőkúttá, hol csendes tóvá, hol háborgó tengerré változik át – így egészítve ki a fellépő művészek csodálatos produkcióit. 4 kamion szállítja a közel 80 tonnányi szerkezetrendszert Magyarországra, hogy a Fővárosi Nagycirkusz porondján felépülhessen a különleges, hozzávetőleg 700 fúvókából álló, süllyesztő- és emelőrendszerrel ellátott szökőkút. Néhány napon belül a manézs egy hatalmas, monumentális méretű medencévé alakul át, amelyet közel 11.000 liter vízzel töltenek fel egy 300 méter hosszú csőrendszer segítségével.
Nagy odafigyelést igényel a víz állandó +27 Celsius fokon tartása is mind az artisták, mind pedig a technika védelmében. A kábelek bevezetése speciális szigetelésű csöveken keresztül történik a víz alá, ahol egy nagy hidraulikus rendszert üzemeltető berendezés is megtalálható. Az igazi látványelem a közel 700 darab fúvókán feltörő víztömeg, amely akár 18 méteres magasságokba is felcsaphat. Mindennek a megvilágítása igazi kihívás a víz fényelnyelő és fénymegtörő képessége miatt.

  1. április 7 - szeptember 9.
Atlantic Flight – Nagy cirkuszi utazás
- heti nyolc alkalommal.
Fővárosi Nagycirkusz

https://www.fnc.hu
 

Nincsenek megjegyzések: