2017. augusztus 10., csütörtök

Egy hónap múlva kezdődik a Kerekdomb Fesztivál!




Bor, zene, irodalom, színház és sport várja a látogatókat. Szeptember 8-10. között ismét várja a látogatókat a Kerekdomb Fesztivál Tállyán, a tokaji borvidék festői településén. A nyárindító fesztivált követően ezúttal is színházi előadásokkal, könnyű- és komolyzenei programokkal, borpiknikkel és futóversennyel várják a fesztiválozókat.



A Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával idén második alkalommal megvalósuló Kerekdomb igazi összművészeti hétvégére várja azokat, akik még szeptemberben sem szívesen intenek búcsút a fesztiváloknak. Tállyán a Hello Wood két új installációjával is találkozhatnak a látogatók. A sátorral érkezők számára külön helyszínnel készülnek a szervezők.
Az őszi fesztiválon ismét hat helyszín várja a látogatókat: a Vincellér Ház Nagyszínpadán könnyűzenei koncertek, az Oroszlános Borhotel és Borvendéglőben irodalmi- és boros programok, a Maillot-kastélyban gyerekprogramok, a római katolikus templomban komolyzenei koncertek, a Művelődési Házban színházi előadások lesznek, a Hegyaljai Alkotóházban pedig népi iparművészek mutatkoznak be. A szeptemberi fesztiválon a szüret kap hangsúlyosabb szerepet.
„Tállya és környéke a tokaji borvidék ékszerdoboza; az ide érkezőket pillanatok alatt elvarázsolja a települést körbeölelő, szőlővel tarkított domboldal, az apró pincészetek és a történelem megannyi emlékét őrző kastélyok és udvarok" - mondta el Szabó Réka, a fesztivál produkciós vezetője.
A nyárindító fesztiválhoz képest újdonság, hogy a szervezők ezúttal sátorhelyeket is kialakítottak. A sátrazásra csütörtöktől vasárnapig (szeptember 7-10-ig) lesz lehetőség, sátorjegyet pedig bármely fesztiválbelépővel rendelkező látogató vehet online vagy a helyszínen.
A szervezők igazi összművészeti programkavalkáddal várják a látogatókat. A Nagyszínpadon olyan népszerű zenekarok koncerteznek, mint a 30Y, a Bohemian Betyars, a Honeybeast, a Zuboly, az Irie Maffia, a Mary Popkids, Herczku Ági és a Banda, A Kutya vacsorája, a Zűrös Banda és a Random Trip zenészei, Tóth Vera, Barabás Lőrinc, Herby Shaw (Soul Surge), Delov Jávor és DJ QCee.
Az Oroszlános Borhotel hangulatos boros pincéjében a József Attila Kör szervezésében irodalmi programokkal készülnek; az irodalomfelelős Lackfi János lesz. Itt lehet majd találkozni Cserna-Szabó András íróval, Nyáry Luca slammerrel, közös zenés műsort ad Szálinger Balázs író és Szűcs Krisztián zenész, Sirokai Mátyás, valamint itt koncertezik a SoulFood Band, a Szeder, továbbá Pribojszki Mátyás és Szász Ferenc blues duója, a Grunting Pigs és a Belmondo Akusztik is.
A Maillot-kastély ezúttal is a gyerekprogramok helyszíne lesz, ahol minden nap Ringató várja a kicsiket. Itt koncertezik Bíró Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar, a Holló Együttes, valamint a Belmondo zenekar énekese, Czutor Zoltán és a Czutorborsók. A Kerekdomb alatt a kastélyban vetítik a Malter Filmfesztivál rövidfilmjeit.
A komolyzenei koncertek helyszíne ősszel is a római katolikus templom, ahol Szirtes Edina Mókus, a Szent Efrém férfikar, az Amadinda, a Musica Florens, valamint egy különleges trióval Madarász Iván, Kővári Eszter Sára és Matuz Gergely adnak koncertet.
A fesztivál alatt színházzá alakuló Művelődési Házban fellép az Újszínház társulata, az RS9 Színház, a Manna Produkció és a Momentán Társulat.
Félmaraton, Mád-Tállya futás és Ludas Matyi futam
Akik a kulturális programkavalkád mellett a sportolásról sem szeretnének lemondani, azokat sportprogramokkal is várják a szervezők.
„A Kerekdombon remekül elfér egymás mellett a kultúra és a sport, így akik a fesztivál alatt szívesen mozognának, azokat félmaratonnal és 7 kilométeres Mád-Tállya futással, a gyerekeket pedig 1 kilométeres Ludas Matyi futammal várjuk" - mondta el Hrutka János válogatott labdarúgó, a sportprogramok vezetője. A sportprogramokra a helyszínen csak korlátozottan (szeptember 9-én reggel 7.30-9.00 között) lehet jelentkezni, ezért a szervezők az online nevezést javasolják, amelynek határideje szeptember 1.
Szeptemberben két különleges alkotás is várja a Tállyára érkezőket, ugyanis júliusban a Hello Wood a Tokaji borvidéken rendezte meg Építész Mustra ‘17 elnevezésű oktatási programját, amelynek keretében Tállyán is felépült két projekt. A Tállyoló című alkotás azt jelzi, hogy Tállya Európa mértani közepe, és egyben említést tesz a többi európai településről, amelyek mind ugyanezt gondolják elhelyezkedésükről. A Maillot-kastély parkja és az iskolaudvar elválasztására szolgáló rozzant drótkerítés helyett pedig az alkotók mobil, játszóeszközként is használható Kerekítést terveztek.
Jegyek: https://tixa.hu/oszi_kerekdombfesztival2017
2017. szeptember 8-10.
Kerekdomb Fesztivál
Tállya
www.kerekdombfeszt.hu
https://www.facebook.com/kerekdombfeszt

Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: